e

Реставрація Волга ГАЗ 21Г

Компанія '"Автокласіка" представляє до вашої уваги екземпляр рідкісного та унікального автомобіля ГАЗ 21Г Волга 1957 року випуску з нижньоклапанним двигуном "21Б". 

Даний двигун є модифікованою версією двигуна "М20", що застосовується в автомобілі "M20 Перемога", і його потужність була підвищена з 52 до 65 кінських сил. Цей двигун був встановлений виключно на ранні випуски автомобіля ГАЗ 21 1957, коли ще не почалося масове виробництво двигуна "21А" з верхнім розташуванням клапанів, характерного для моделі Волга. 

Мотор "21Б" був розроблений насамперед для експортних версій позашляхового автомобіля ГАЗ-69 та легких вантажівок Ульянівського автозаводу, а також для повнопривідної моделі М-72 . 

Цей автомобіль був повністю відреставрований фахівцями Автокласіки в період з 21-23 року. 

Чим унікальна ця модель. 

В основному від моделі "Волга" в ньому залишилися кузов та салон, а все інше було успадковано від моделі "Победа", що полегшувало його обслуговування та ремонт. 

Автомобілі з перших 1500-2000 випускалися з великою кількістю відмінностей навіть від Волг кінця 1957 року. ми згадаємо найпомітніші з них: 

При відкритті капота цього автомобіля можна одразу помітити незвичайні петлі капота з вертикальним розташуванням пружин. 

У зв'язку з цим відрізняються також бризговики моторного відсіку та капот, тому що як мінімум петлі кріпляться інакше. 

Зміни також торкнулися передньої балки автомобіля. Оскільки двигун відрізняється, відповідно, змінилися і посадкові місця, розташовані на балці. 

У перших випусках автомобілів ГАЗ 21Г Волга 1957 року була присутня внутрішня рамка заднього скла. 

На внутрішній рамці вітрового скла використовувалися зовсім інші боковинки, які обтягувалися матеріалом. 

Кришка багажника була призначена для встановлення жовтого номера, як це було у 1946 році, і всередині фарбувалася у чорний колір. 

 

Радіатор був оснащений діфузором. 

Загалом весь кузов автомобіля мав значну кількість конструктивних відмінностей від пізніших моделей. І це лише деякі з численних відмінностей. 

Цей автомобіль посяде почесне місце в низці автомобілів, відреставрованих компанією Автокласика.