e

Реставрація мідних радіаторів

Автомобільні радіатори є одними з найважливіших компонентів системи охолодження будь-якого автомобіля. Для класичних автомобілів, які можуть бути старшими за 50 років, мідні радіатори можуть бути схильні до корозії та зносу, що може призвести до погіршення їхньої працездатності та пошкодження автомобіля. 
У цій статті ми розглянемо основні кроки, необхідні для реставрації мідних автомобільних радіаторів для класичних автомобілів.

Крок 1: Діагностика радіатора. Перед тим, як почати реставрацію мідного радіатора, необхідно оцінити його стан. Визначення можливості ремонту і його вартості включає в себе такі етапи: візуальна оцінка стану радіатора; перевірка геометрії (розмірів); перевірка під тиском. 

Крок 2: Очищення радіатора
Перед тим, як почати реставрацію радіатора, його необхідно очистити. Відкладення на стінках всередині радіаторів і теплообмінників є результатом тривалої або неправильної експлуатації. Виникає необхідність їх чищення. Це можна зробити, використовуючи різні методи, такі як механічне очищення, хімічне очищення або електролітичне очищення. 

Крок 3: Ремонт пошкоджень радіатора
Після того, як радіатор було очищено, необхідно замінити або пропаяти пошкоджені елементи. Ми виконуємо: пайку пошкоджених сот; заміну заливних горловин, патрубків, зливних пробок (кранів), відновлення кріпильних елементів. У роботі застосовуємо олов'яні припої (ПОС-40, ПОС-60), фосфористу мідь, латунь. Для відповідальних з'єднань використовуємо припої з вмістом срібла. 



Шаг 4: Заміна елементів радіатора


Найчастіше необхідно замінити елементи радіатора, чи то бачки, чи то серцевини (мідного теплообмінника). На жаль бачки радіатора на сьогоднішній день неможливо використовувати нові, через складнощі у виробництві, тому ми використовуємо ремфонд вживаних бачків. 


 Заміна серцевини. Виробляємо заміну сот радіаторів .ми використовуємо високоякісні мідні серцевини  виготовлені в Данії або ОАЕ. Серцевина для мідних радіаторів виготовляється під замовлення  за точними розмірами зразка. Термін виготовлення близько місяця. 

Крок 5. Перевірка
Готовий радіатор обов'язково перевіряють на герметичність. Щоб переконатися, що жодних дефектів більше немає.